SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Dorada pieczona w pomidorach duszona z borowikami, w białym winie Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 0 osób Czas przygotowania: 0 minut Składniki: 20 g Borowik 2 g Czosnek 180 g Dorada / Mahi-mahi 40 g Oliwa z oliwek 1 g Pieprz czarny 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Rukola 2 g Sok z cytryny 1 g Sól 50 g Wino Białe Wartości odżywcze: kcal |
497,3 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
40g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
78,14g |
% | białko |
20,62g |
% | węglowodany |
4,62g |
% | błonnik |
74g |
% |
Sposób przygotowania: Doradę opłukać, skropić cytryną doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek, borowiki i czosnek oraz pomidory. Zalać białym winem. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec przez dziesięć minut w temperaturze 180 o C. Po upieczeniu posypujemy świeżą rukolą. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|