x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Dorada pieczona w pomidorach duszona z borowikami, w białym winie
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 0 osób
Czas przygotowania:
0 minut
Składniki:
  • 20 g Borowik
  • 2 g Czosnek
  • 180 g Dorada / Mahi-mahi
  • 40 g Oliwa z oliwek
  • 1 g Pieprz czarny
  • 20 g Pomidor koktajlowy
  • 50 g Rukola
  • 2 g Sok z cytryny
  • 1 g Sól
  • 50 g Wino Białe
  • Wartości odżywcze:

    kcal 497,3 %
    cukier g %
    tłuszcz 40g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód 78,14g %
    białko 20,62g %
    węglowodany 4,62g %
    błonnik 74g %
    Sposób przygotowania:

    Doradę opłukać, skropić cytryną doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek, borowiki i czosnek oraz pomidory. Zalać białym winem. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec przez dziesięć minut w temperaturze 180 o C.  Po upieczeniu posypujemy świeżą rukolą.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: