SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Górka cielęca gotowana na parze na sałatce kokosowej z cukinią Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 5 g Czosnek 600 g Górka cielęca Majeranek Pieprz mielony Sól Wartości odżywcze: kcal |
|
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
g |
% | białko |
g |
% | węglowodany |
g |
% | błonnik |
g |
% |
Sposób przygotowania: Sałatka: kokos - 1 szt. cukinia – 120 g marchew 125g ogórek -100g pestki dyni 100g pomidor koktajlowy - 100g
Sos: oliwa - 100g miód - 20g limonka - 1szt czosnek - 2g kolendra natka 1 szt sól – do smaku
Górkę cielęcą myjemy, oczyszczamy z błon i marynujemy, zawijamy w folię i gotujemy na parze przez ok 15 min. Z podanych składników przygotowujemy sałatkę i sos. Górkę kroimy w plasrty i układamy na sałtce, pestki prażymy na blasze w piecu i posypujemy mięso i sałtkę. Całość polewamy sosem.
Zostaw komentarz:
|