x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Górka cielęca gotowana na parze na sałatce kokosowej z cukinią
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 5 g Czosnek
  • 600 g Górka cielęca
  • Majeranek
  • Pieprz mielony
  • Sól
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Sałatka:
    kokos  - 1 szt.
    cukinia – 120 g
    marchew 125g
    ogórek  -100g
    pestki dyni 100g
    pomidor koktajlowy - 100g

    Sos:
    oliwa  - 100g
    miód  - 20g
    limonka - 1szt
    czosnek - 2g
    kolendra natka 1 szt
    sól – do smaku


    Górkę cielęcą myjemy, oczyszczamy z błon i marynujemy, zawijamy w folię i gotujemy na parze przez ok 15 min. Z podanych składników przygotowujemy sałatkę i sos. Górkę kroimy w plasrty i układamy na sałtce, pestki prażymy na blasze w piecu i posypujemy mięso i sałtkę. Całość polewamy sosem.

    Zostaw komentarz: