SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie kolorowych sałat ze świeżymi kiełkami i avocado
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • Awokado
  • Cytryna
  • 50 g Czosnek
  • 100 g Kiełki nasion słonecznika
  • 600 g Krewetka tygrysia
  • 40 g Oliwa z oliwek
  • 100 g Papryka czerwona
  • 100 g Papryka żółta
  • 200 g Pomidor
  • 600 g mieszanka różnych sałat
  • Wartości odżywcze:

    kcal 534,35 %
    cukier g %
    tłuszcz 33,51g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 5,18g %
    sód 1074g %
    białko 24,28g %
    węglowodany 34,85g %
    błonnik 6,35g %
    Sposób przygotowania:

    Dressing:

    60g oliwy z oliwek

    50g czosnku

    1 doniczka świeżej bazylii

    Pieprz młotkowany

    Sól morska

    Sałaty i kiełki słonecznika dokładnie płuczemy i osuszamy. Pomidory sparzamy, ściągamy skórkę, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wycinamy gniazda i kroimy w słomkę .Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Dressing: liście bazylii, czosnek, oliwa z oliwek. Krewetki obieramy z pancerza i wyciągamy przewód pokarmowy (cienka nitka wzdłuż odwłoka). Doprawiamy odrobiną soli morskiej, młotkowanym pieprzem, sokiem z cytryny, czosnkiem i oliwą z oliwek. Tak przygotowane krewetki grillujemy ok. 1-2 min. Z avocado usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki. Na talerzu układamy bukiet sałat , grillowane krewetki i avocado, całość polewamy dressingiem.

    Zostaw komentarz: