x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Pierś z kurczaka faszerowana Mozzarellą di Buffalo
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 0 osób
Czas przygotowania:
0 minut
Składniki:
  • 80 g Ananas
  • 5 g Czosnek
  • 2 g Kolendra
  • 20 g Krewetka królewska / Krewetka Olbrzymia
  • 80 g Kurczak
  • 80 g Kurczak
  • 50 g Makaron ryżowy
  • 5 g Masło
  • 2 g Papryka
  • 15 g Pomidor suszony
  • Przyprawy ziołowe
  • 15 g Ser Mozzarella
  • 50 ml Wino Białe
  • 5 g imbir świeży
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Sos bazyliowy 20g (oliwa z oliwek 100ml bazylia 20g czosnek 10g orzeszki pinii 10g)

    Pierś z kurczaka nafaszerować serem i suszonymi pomidorami,
    przyprawić  papryką suszoną, curry i solą następnie grillować.
    Ananasa obrać wydążyć zdrewniałą część ze środka i grillować.
    Krewetkę podsmażyć na sklarowanym maśle z dodatkiem czosnku, po krótkiej chwili dodać wino, imbir,  paprykę czuszkę, przyprawić
    do smaku świeżo mielonym pieprzem i na koniec dodając kolendrę, dusić krótką chwilę. Do sosu bazyliowego wszystkie składniki zmiksować. Makaron ryżowy krótka chwilę w lekko osolonej wodzie.
    Wszystkie składniki ułożyć jak na zdjęciu.

    Zostaw komentarz: