x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Roladki z papryki z ziołowym serkiem i gotowanymi krewetkami
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
35 minut
Składniki:
Wartości odżywcze:

kcal %
cukier g %
tłuszcz g %
kwasy tłuszczowe nasycone g %
sód g %
białko g %
węglowodany g %
błonnik g %
Sposób przygotowania:

woda 2 l
ocet winny czerwony 500ml
cukier 100g
liśc laurowy - 2 szt
ziele angielskie - 4szt.
papryka czerwona - 1szt
papryka zielona - 1 szt
papryka żółta  - 1szt

Wypełnienie papryki :
serek twarogowy odtłuszczony -  100g
koper  - 1 szt.
sól – do smaku
pieprz– do smaku
czosnek - 5 g
krewetka 31/40 -  12szt
limonka 1 szt.
kolendra nac 1 szt
cukier brązowy 20g
pieprz

Sałatka:
ogórek- 1 szt
kiełki słonecznika – 50 g
cebula bordowa- 1 szt
olej słonecznikowy – 100ml
pomidor koktajlowy żółty -  100g
czosnek - 10g
sól
pieprz


Do wody wlać ocet i wsypać przyprawy, paprykę umyć, odciąć końcówki i rozciąć wzdłuż tak aby powstał jeden płat. Tak przygotowaną paprykę gotować w wodzie z octem ok 16 min. Następnie paprykę należy przelać zimną wodą. Po osuszeniu rozciąć na 4 płaty, delikatnie ścinamy skórkę z odrobiną miąższu, nałożyć wypełnienie przygotowane z podanych składników. Delikatnie zawijamy formując walec. Krewetki gotujemy na parze ok 5 min. Z podanych składników przygotowujemy sałatkę na której układamy roladki i gotowane krewetki. Całość polewamy sosem.

Zostaw komentarz: