x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Sałatka z grillowaną polędwiczką.
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
Wartości odżywcze:

kcal %
cukier g %
tłuszcz g %
kwasy tłuszczowe nasycone g %
sód g %
białko g %
węglowodany g %
błonnik g %
Sposób przygotowania:

Sałatka z grillowanymi  płatkami  polędwiczki wieprzowej.

 

Składniki na 4 porcje.

Polędwiczka 400g.

Sałaty mix  400g.

Grapefruit  400g.

Kiełki słonecznika 100g.

Cebula czerwona  100g.

Miód 50g.

Musztarda 50g.

Oliwa 150ml.

Świeży rozmaryn, czosnek , sól, pieprz, krem balsamiczny, sok z cytryny.

 

Sposób przygotowania.

Mięso oczyścić, pokroić w cienkie plastry, doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i skropić oliwą.

Przygotować sos mieszając musztardę, miód, sok z cytryny, oliwę i czosnek.

Umyte i osuszone sałaty wymieszać z sosem i rozłożyć na talerze.

Polędwiczkę grillujemy i układamy na sałacie wraz z filetowanym grapefruitem,

krążkami cebuli i kiełkami słonecznika.

Dekorujemy kroplami kremu balsamicznego.

 

Smacznego.

 

 

 

Przepis szefa kuchni:
Prosto z restauracji:
Zostaw komentarz: