SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Soczysta pierś z kaczki z czerwonym pęczakiem i sosem jeżynowym
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
Wartości odżywcze:

kcal %
cukier g %
tłuszcz g %
kwasy tłuszczowe nasycone g %
sód g %
białko g %
węglowodany g %
błonnik g %
Sposób przygotowania:

Soczysta pierś z kaczki z czerwonym pęczakiem i sosem jeżynowym.

 

Składniki na 4 porcje.

Filet z kaczki 4 szt.

Pęczak 160g.

Jeżyny 150g

Wino czerwone 100ml.

Koncentrat z buraka 50ml.

Jabłko 1szt.

Cukinia 1szt.

Oliwa, bulion

Pieprz zielony z zalewy

Pieprz czarny, sól, cukier.

 

Sposób przygotowania.

Kaczkę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce.

Pęczak przygotowujemy jak risotto pod koniec dodając koncentrat z buraka.

Na bazie karmelu, wina, jeżyn i zielonego pieprzu sporządzamy sos.

Kaczkę obsmażyć najpierw od strony pokrytej skórą, odwrócić i obsmażyć z drugiej strony.

Przełożyć do żaroodpornej formy skórą do góry i piec około 6 minut w piekarniku

nagrzanym do 180 stopni. Kaczkę pokroić w plastry, podawać z przygotowanym pęczakiem, sosem jeżynowym oraz grillowanym jabłkiem i cukinią.

 

Smacznego.

 

Przepis szefa kuchni:
Zostaw komentarz: