Restauracja Hotelu
Restauracja Hotelu "Warszawa”, w dużej części przeszklona, z przestronnym tarasem, z którego można podziwiać otaczającą hotel zieleń i jezioro Necko to doskonałe miejsce na kontemplację duchową, połączoną z degustacją wyszukanych dań. O różnorodne menu zadbał personel kuchni pod batuta doświadczonego Szefa Kuchni. Goście twierdzą, ze najbardziej smakuje tu smażona sielawa i wędzony pstrąg. Więcej
Dieta na 4 pory roku
Określenie „makrobiotyka” wywodzi się z Grecji („macrobios”) i znaczy „wielkie życie”. Autorstwo tego określenia przypisuje się Hipokratesowi, ojcu współczesnej zachodniej medycyny. Rozwój współczesnej makrobiotyki przypisuje się japońskiemu filozofowi i pisarzowi George Ohsawa, działającemu na przełomie dziewiętnastego i dwudziestego wieku, który połączył tradycyjną zachodnią makrobiotykę z pięcioma tysiącami lat wschodniej (orientalnej) medycyny. Więcej
Restauracja Hotelu Krynica
W Hotelu Krynica oczekiwać będzie na naszych Gości klimatyzowana Restauracja „Różana” mogąca pomieścić 270 osób, w której będą mogli Państwo delektować się wyśmienitą polską, jak i starannie wyselekcjonowaną przez naszego szefa kuchni, międzynarodową kuchnią. Szeroki wybór dań pozwoli zaspokoić różnorodne potrzeby i wymagania związane z organizacją imprez w Hotelu Krynica.
Szef Kuchni Hotelu Centuria poleca!
Jacek Leinz: Sorbet mango z truskawkami
Składniki: białko jaja kurzego, 1300 g mango, mięta, 5 g skórki z pomarańczy, 40 ml soku z pomrańczy, 120 g truskawek
Obrać mango i wykroić miąższ. Mikserem wymieszać miąższ mango, sok pomarańczowy i skórkę do otrzymania jednolitej masy. Zamrażać masę przez 1-2 godziny. Więcej
W jaki sposób łączyć produkty?
Podstawą zachowania dobrego stanu zdrowia jest prawidłowy styl życia, w którym kluczową rolę odgrywa racjonalny sposób żywienia. Zasady prawidłowego komponowania posiłków są bardzo proste. Jeść smacznie, niskokalorycznie i zdrowo. Wszystkie te aspekty ciężko połączyć w całość. Często co apetycznie wygląda na talerzu i na dodatek jest dietetyczne, nie zawsze bywa dobrym połączeniem dla naszego organizmu. Więcej
Co warto mieć pod ręką w kuchni
Kuchnia, jest pomieszczeniem w którym od stuleci skupia się życie wokół domowego ogniska, które wraz z rozwojem cywilizacji ma obecnie nowocześniejsze oblicze - elektryczne lub mikrofalowe. Naczelną zasadą jaką powinniśmy kierować przy jej urządzaniu powinna być funkcjonalność. Przystępując do tego wyzwania należy ustalić rodzaj potrzebnego wyposażenia, kierując się liczbą osób w rodzinie, naszymi nawykami żywieniowymi, trybem życia, wielkością i częstością urządzanych przez nas przyjęć. Więcej