SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Anyżowy królik na kremie z bobu i sałacie z owocami leśnymi Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 g Anyż 120 g Bób 10 g Borówka czarna 120 g Comber z królika 10 g Jagoda czarna 10 g Jeżyny 15 g Malina 3 g Olej rzepakowy 5 g Olej z pestek dyni 3 g Oliwa z oliwek Pieprz mielony Pieprz różowy 50 g Sałata zielona 5 g Sok z limonki Sól 10 g Żurawina Wartości odżywcze: kcal |
358 |
% | cukier |
1,17g |
% | tłuszcz |
20,15g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
5,10g |
% | sód |
585,1g |
% | białko |
32,67g |
% | węglowodany |
20,15g |
% | błonnik |
8,56g |
% |
Sposób przygotowania:
Oczyszczony comber królika marynujemy w mielonych ziarnach anyżu z odrobiną pieprzu różowego, skrapiając połową oleju rzepakowego. Odstawiamy w chłodne miejsce. Zblanszowany i obrany bób blendujemy z oliwą, solą i pieprzem na gładki krem. Łącząc olej z pestek dyni i sok z limonki przygotowujemy winegret do sałaty przybranej w owoce leśne. Z królika wycinamy małe steki, które lekko rumienimy na rozgrzanym oleju z rzepaku. Małe comberki podajemy na gorącym kremie z bobu w asyście bukieciku z sałat i owoców leśnych zroszonego winegretem. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|