x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Anyżowy królik na kremie z bobu i sałacie z owocami leśnymi
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
40 minut
Składniki:
  • 2 g Anyż
  • 120 g Bób
  • 10 g Borówka czarna
  • 120 g Comber z królika
  • 10 g Jagoda czarna
  • 10 g Jeżyny
  • 15 g Malina
  • 3 g Olej rzepakowy
  • 5 g Olej z pestek dyni
  • 3 g Oliwa z oliwek
  • Pieprz mielony
  • Pieprz różowy
  • 50 g Sałata zielona
  • 5 g Sok z limonki
  • Sól
  • 10 g Żurawina
  • Wartości odżywcze:

    kcal 358 %
    cukier 1,17g %
    tłuszcz 20,15g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 5,10g %
    sód 585,1g %
    białko 32,67g %
    węglowodany 20,15g %
    błonnik 8,56g %
    Sposób przygotowania:

    Oczyszczony comber królika marynujemy w mielonych ziarnach anyżu z odrobiną pieprzu różowego, skrapiając połową oleju rzepakowego. Odstawiamy w chłodne miejsce. Zblanszowany i obrany bób blendujemy z oliwą, solą i pieprzem na gładki krem. Łącząc olej z pestek dyni i sok z limonki przygotowujemy winegret do sałaty przybranej w owoce leśne. Z królika wycinamy małe steki, które lekko rumienimy na rozgrzanym oleju z rzepaku. Małe comberki podajemy na gorącym kremie z bobu w asyście bukieciku z sałat i owoców leśnych zroszonego winegretem.

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: