x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Carpaccio z Muscat de Provance z suszonymi pomidorami, fetą i rukolą
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 2 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
Wartości odżywcze:

kcal %
cukier g %
tłuszcz g %
kwasy tłuszczowe nasycone g %
sód g %
białko g %
węglowodany g %
błonnik g %
Sposób przygotowania:

Składniki:

·         dynia Muscat de Provance

·         suszone pomidory

·         ser feta

·         liście rukoli

·         oliwa ziołowa

·         sól

·         pieprz

Z kawałka świeżej dyni Muscat de Provance zdjąć skórkę, na przykład za pomocą obieraczki do jarzyn i pokroić na bardzo cienkie płatki. Ułożyć na talerzu plastry dyni. Dyniowe carpaccio odziać pokrojonymi w zapałki  suszonymi pomidorami, liśćmi rukoli i fetą skrojoną w kostkę o boku 1 cm. Skropić oliwą ziołową, na przykład tymiankową lub ze miksowanych ziół z oliwą, na koniec  przyprawić solą i pieprzem.

Prosto z restauracji:
Zostaw komentarz: