SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Carpaccio z Muscat de Provance z suszonymi pomidorami, fetą i rukolą Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 2 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Wartości odżywcze: kcal |
|
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
g |
% | białko |
g |
% | węglowodany |
g |
% | błonnik |
g |
% |
Sposób przygotowania:
Składniki:
· dynia Muscat de Provance
· suszone pomidory
· ser feta
· liście rukoli
· oliwa ziołowa
· sól
· pieprz
Z kawałka świeżej dyni Muscat de Provance zdjąć skórkę, na przykład za pomocą obieraczki do jarzyn i pokroić na bardzo cienkie płatki. Ułożyć na talerzu plastry dyni. Dyniowe carpaccio odziać pokrojonymi w zapałki suszonymi pomidorami, liśćmi rukoli i fetą skrojoną w kostkę o boku 1 cm. Skropić oliwą ziołową, na przykład tymiankową lub ze miksowanych ziół z oliwą, na koniec przyprawić solą i pieprzem. Zostaw komentarz:
|