SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Dorsz w liściach winogron Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 250 g Cytryna 1500 g Dorsz filet 240 g Liść winorośli 500 g Pomidor 250 g Por 50 g Przyprawy ziołowe Wartości odżywcze: kcal |
426,6 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
23,95g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
13.80g |
% | sód |
1,19g |
% | białko |
35,8g |
% | węglowodany |
22,66g |
% | błonnik |
6g |
% |
Sposób przygotowania:
Filety z dorsza opłukać, osuszyć, pokroić na porcje i skropić sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą do ryb. Pora umyć, pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski. Pokrojone pomidory i por ułożyć na filecie. Całość zawinąć w liściach winogron. Gotować w piecu konwekcyjnym ok. 15 minut. Podawać na sałacie z cytryną. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|