SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Dorsz w liściach winogron
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • 250 g Cytryna
  • 1500 g Dorsz filet
  • 240 g Liść winorośli
  • 500 g Pomidor
  • 250 g Por
  • 50 g Przyprawy ziołowe
  • Wartości odżywcze:

    kcal 426,6 %
    cukier g %
    tłuszcz 23,95g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 13.80g %
    sód 1,19g %
    białko 35,8g %
    węglowodany 22,66g %
    błonnik 6g %
    Sposób przygotowania:

    Filety z dorsza opłukać, osuszyć, pokroić na porcje i skropić sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą do ryb. Pora umyć, pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski. Pokrojone pomidory i por ułożyć na filecie. Całość zawinąć w liściach winogron. Gotować w piecu konwekcyjnym ok. 15 minut. Podawać na sałacie z cytryną.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: