SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Festiwal Kulinarny na Wrocławskich Targach Turystycznych
2011-04-08 07:16:42
Festiwal Kulinarny
Sobotni (9.04) konkurs kulinarny „Wrocławskie Smaki 2011” oraz niedzielne (10.04) pokazy kulinarne na żywo z udziałem najlepszych kucharzy Wrocławia – startują o godzinie 10:00 w Hali Orbita przy Scenie Targów.
Sobotni konkurs organizuje Dolnośląska Loża Kulinarna, Agencja Rolna, Międzynarodowe Targi Turystyczne WROCŁAW. Celem Konkursu jest propagowanie i pogłębianie wiedzy o dolnośląskiej kuchni opartej o produkty lokalne.
W Konkursie mogą wziąć udział kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Konkurs składa się w dwóch etapów – kwalifikacji i konkursu właściwego. W etapie pierwszym zostanie wyłonionych 10 kucharzy. Przedmiotem konkursu jest danie główne – oryginalne danie kuchni wrocławskiej. Nad przebiegiem konkursu czuwa Jury techniczne, degustacyjne oraz smakoszy-VIP. W skład Jury wejdą m.in.
Tadeusz Brotoń – Szef Kuchni Starej Garbarni Wojciech Marczak – Szef Kuchni Hotel Mercure Panorama Grzegorz Pomietło – Szef Kuchni w Art Hotel Zbigniew Koźlik - Szef Kuchni HP Plaza - Sędzia techniczny Agnieszka Hajbura Michałowska - Sędzia degustacyjny
W programie niedzielnych pokazów kulinarnych "Na wiosnę zdrowo i kolorowo na talerzu":
10:30 -11:00 – Jadwiga Juszko (Właściciel i Gospodarz Restauracji Domowej) 11:30-12:00 – Robert Poliński (Unilever) 12:30-13:00 – Kazimierz Malec (Szef Kuchni - Hotel Campanile) 13:30-14:00 – Łukasz Grzesik (cukiernik Restauracji Brernard), Przemysław Bogucki (Z-ca Szefa Kuchni Art Hotelu) z kuchnią molekularną
Przez cały dzień – carving (dekoracje owocowe) - Marek Łoboda (Szef Kuchni Restauracji Domowej) i Tadeusz Brotoń (Szef Kuchni Starej Garbarni)
Zapraszamy wszystkich smakoszy dobrego jedzenia i pasjonatów gotowania.
Festiwal Kulinarny to również otwarcie sezonu grillowego (teren zewnętrzny, przejście przy Festiwalu Kulinarnym) oraz kawiarnia.
|