x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Fish & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki:
  • 50 g Boćwina
  • Cytryna
  • Jaja kurze
  • 50 ml Jogurt
  • 100 g Mąka pszenna
  • Pieprz mielony
  • 1 g Proszek do pieczenia
  • 100 g Sielawa
  • Sól
  • Woda
  • 200 g Ziemniaki
  • 40 g mieszanka różnych sałat
  • 30 g Szyjki rakowe
  • Ciasto
  • 10 g Musztarda
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Sielawy czyścimy odcinamy głowę i wyciągamy ości przyprawiamy solą i pieprzem

    Z mąki wody(bardzo zimnej) jajka i proszku robimy ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego

    Smażymy na głębokim tłuszczu najlepiej na oleju słonecznikowym podajemy na bukiecie sałat z bardzo cienkimi frytkami

     

    Sos:

    Szyjki rakowe gotujemy ok. 5 min

    Kroimy i łączymy z zmiksowanymi liśćmi botwinki ,jogurtem i musztardą doprawiamy świeżym koprem i sokiem z cytryny

    Zostaw komentarz: