x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Grillowana polędwica wołowa na duszonej kalarepce
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 20 g Chrzan
  • 800 g Kalarepa
  • Koper ogrodowy
  • 100 g Margaryna miękka
  • 50 g Masło
  • 100 g Olej z pestek winogron
  • Pieprz mielony
  • 800 g Polędwica wołowa
  • Sól
  • Wartości odżywcze:

    kcal 579 %
    cukier g %
    tłuszcz 34,1g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 10,6g %
    sód g %
    białko 55,8g %
    węglowodany 23,8g %
    błonnik 5,2g %
    Sposób przygotowania:

    150g musztarda Dijon,

    Z polędwicy usuń ostrym nożem białą błonę i pokrój na ukośne steki o grubości ok.2cm,po czym zamarynuj ją w musztardzie i połowie oleju i odstaw do lodówki na 2 godz. Kalarepkę obierz i pokrój w kostkę, o boku 2cm,i smaż ją na drugiej połowie oleju przez 5 min. Od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło, pokrojony koper, chrzan i Ramę Cremefine. Polędwicę grilluj z obu stron po 3 min. Po czym odstaw ją do piekarnika o temp o 70C na 5 min ”aby odpoczęła”. Na talerzu ułóż duszoną kalarepkę i pokrojoną polędwicę i udekoruj.

    Zostaw komentarz: