SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Grillowana polędwica wołowa na duszonej kalarepce Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 20 g Chrzan 800 g Kalarepa Koper ogrodowy 100 g Margaryna miękka 50 g Masło 100 g Olej z pestek winogron Pieprz mielony 800 g Polędwica wołowa Sól Wartości odżywcze: kcal |
579 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
34,1g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
10,6g |
% | sód |
g |
% | białko |
55,8g |
% | węglowodany |
23,8g |
% | błonnik |
5,2g |
% |
Sposób przygotowania:
150g musztarda Dijon,
Z polędwicy usuń ostrym nożem białą błonę i pokrój na ukośne steki o grubości ok.2cm,po czym zamarynuj ją w musztardzie i połowie oleju i odstaw do lodówki na 2 godz. Kalarepkę obierz i pokrój w kostkę, o boku 2cm,i smaż ją na drugiej połowie oleju przez 5 min. Od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło, pokrojony koper, chrzan i Ramę Cremefine. Polędwicę grilluj z obu stron po 3 min. Po czym odstaw ją do piekarnika o temp o 70C na 5 min ”aby odpoczęła”. Na talerzu ułóż duszoną kalarepkę i pokrojoną polędwicę i udekoruj. Zostaw komentarz:
|