SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Grillowany ser halloumi z warzywami Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g Cukinia 10 ml Olej słonecznikowy 100 g Papryka Pieprz czarny 50 g Seler naciowy 120 g Ser Sól Wartości odżywcze: kcal |
588 |
% | cukier |
0,6g |
% | tłuszcz |
48g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
12g |
% | sód |
1159g |
% | białko |
24g |
% | węglowodany |
12g |
% | błonnik |
3g |
% |
Sposób przygotowania: 120g sera halloumi 100g cukinii 100g papryki 50g selera naciowego 10ml oleju sól, pieprzu
Pesto z rukoli: 10g rukoli 20ml oliwy Szczypta musztardy, miodu
Wszystkie składniki sosu pesto miksujemy. Cukinię, paprykę, seler myjemy. Cukinię kroimy w plastry, paprykę, seler w paski, ser według uznania. Warzywa i ser grillujemy na grillu lub na patelni grillowej z obu stron. Warzywa pod koniec grillowania przyprawiamy. Wszystko polewamy przygotowanym wcześniej pesto z rukoli.
Zostaw komentarz:
|