SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Grillowany ser halloumi z warzywami
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 100 g Cukinia
  • 10 ml Olej słonecznikowy
  • 100 g Papryka
  • Pieprz czarny
  • 50 g Seler naciowy
  • 120 g Ser
  • Sól
  • Wartości odżywcze:

    kcal 588 %
    cukier 0,6g %
    tłuszcz 48g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 12g %
    sód 1159g %
    białko 24g %
    węglowodany 12g %
    błonnik 3g %
    Sposób przygotowania:

    120g sera halloumi
    100g cukinii
    100g papryki
    50g selera naciowego
    10ml oleju
    sól, pieprzu

    Pesto z rukoli:
    10g rukoli
    20ml oliwy
    Szczypta musztardy, miodu


    Wszystkie składniki sosu pesto miksujemy. Cukinię, paprykę, seler myjemy. Cukinię kroimy w plastry, paprykę, seler w paski, ser według uznania. Warzywa i ser grillujemy na grillu lub na patelni grillowej z obu stron. Warzywa pod koniec grillowania przyprawiamy. Wszystko polewamy przygotowanym wcześniej pesto z rukoli.

    Zostaw komentarz: