x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Jogurtowo – malinowa galaretka
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki:
  • 300 g Jogurt naturalny
  • 500 g Malina
  • Mięta
  • 180 g Miód
  • 30 g Żelatyna E441
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Jogurt podgrzewamy w mikrofali do temp ok 20 i dodajemy 90g miodu i 15 g rozpuszczonej w minimalnej ilości wody żelatyny. Wylewamy do foremki, wstawiamy do lodówki. Maliny zagotowujemy z resztą miodu w rondlu, dodajemy resztę żelatyny i przecieramy przez sito. Kiedy pierwsza warstwa jogurtowa zaczyna tężeć, wylewamy drugą warstwę malinową i odstawiamy do lodówki. Po całkowitym stężeniu kroimy na grube plasrty i dekorujemy brązowym cukrem i miętą.

    Zostaw komentarz: