SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Jogurtowy mus z mango Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 150 ml Jogurt naturalny 100 g Mango 20 g Miód 30 ml Woda 5 g Żelatyna E441 Wartości odżywcze: kcal |
167 |
% | cukier |
12,18g |
% | tłuszcz |
5,54g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
3,32g |
% | sód |
25,67g |
% | białko |
4,47g |
% | węglowodany |
26,41g |
% | błonnik |
2,01g |
% |
Sposób przygotowania:
Składniki sosu:
Sok z wyciśniętej pomarańczy 100 ml
Konfitura z gorzkiej pomarańczy 40
Maliny 60 g, poziomki 20 g, jagody 40 g
Przygotowanie:
Jogurt zmiksować z mango i miodem, tak, aby powstała gładka masa. Rozpuścić żelatynę, połączyć z masą i wyłożyć do silikonowych foremek. Odstawić w chłodne miejsce na około 6 godz., tak , aby delikatnie stężało. Sok połączyć z konfiturą, wymieszać żeby się dokładnie połączył.
Mus z mango podawać z owocami, skropić sosem i dekorować listkami świeżej mięty i ażurkami z czekolady Przepis szefa kuchni: Prosto z restauracji: Zostaw komentarz:
|