x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Kurczak z groszkowym puree i truskawkami
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki:
  • 3 g Bazylia pospolita
  • 5 g Cytryna
  • Czosnek
  • 80 g Groszek zielony
  • 150 g Kurczak
  • 5 g Masło
  • 3 g Mięta
  • 80 g Truskawka
  • Wartości odżywcze:

    kcal 278 %
    cukier 2,8g %
    tłuszcz 6,7g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 3,32g %
    sód 8,5g %
    białko 38,2g %
    węglowodany 21,3g %
    błonnik 6,2g %
    Sposób przygotowania:

    Filet z kurczaka solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy z listkami bazylii do woreczka i szczelnie wiążemy, gotujemy w wodzie o temp 60’C przez 25 minut.

    Zielony groszek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z ząbkiem czosnku.

    Po ugotowani wyciągamy czosnek a groszek miksujemy z odrobiną masła i mięty.

    Kurczaka rozkładamy na talerzu, obok układamy truskawki i groszkowe puree, truskawki skrapiamy redukcją balsamiczną.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: