SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Kurczak z groszkowym puree i truskawkami Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 3 g Bazylia pospolita 5 g Cytryna Czosnek 80 g Groszek zielony 150 g Kurczak 5 g Masło 3 g Mięta 80 g Truskawka Wartości odżywcze: kcal |
278 |
% | cukier |
2,8g |
% | tłuszcz |
6,7g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
3,32g |
% | sód |
8,5g |
% | białko |
38,2g |
% | węglowodany |
21,3g |
% | błonnik |
6,2g |
% |
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy z listkami bazylii do woreczka i szczelnie wiążemy, gotujemy w wodzie o temp 60’C przez 25 minut.
Zielony groszek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z ząbkiem czosnku.
Po ugotowani wyciągamy czosnek a groszek miksujemy z odrobiną masła i mięty.
Kurczaka rozkładamy na talerzu, obok układamy truskawki i groszkowe puree, truskawki skrapiamy redukcją balsamiczną. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|