SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Łosoś marynowany w cytrusach Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 250 g Łosoś filet 60 g mieszanka różnych sałat 40 g Mieszanka kwiatów Wartości odżywcze: kcal |
180 |
% | cukier |
0,57g |
% | tłuszcz |
12,72g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
2,41g |
% | sód |
224,68g |
% | białko |
11,73g |
% | węglowodany |
5,12g |
% | błonnik |
0,41g |
% |
Sposób przygotowania:
Marynata do łososia
Świeży sok z pomarańczy 150 ml
Sok z jednej limonki
Koperek posiekany 1 łyżeczka
Miód 10 g
Pieprz różowy 1 płaska łyżeczka
Oliwa z oliwek 30 ml
Sól 0,5 g
Przygotowanie:
Łososia pokroić w plastry o grubości około pół centymetra. Z soku z pomarańczy, limonki, miodu, koperku, pieprzu przygotować marynatę, zalać rybę i odstawić do lodówki na 24 godz. .
Z sałaty i kwiatów przygotować na talerzu kompozycję, podawać z marynowanym łososiem, całość delikatnie skropić sosem. Przepis szefa kuchni: Prosto z restauracji: Zostaw komentarz:
|