x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Łosoś marynowany w cytrusach
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • 250 g Łosoś filet
  • 60 g mieszanka różnych sałat
  • 40 g Mieszanka kwiatów
  • Wartości odżywcze:

    kcal 180 %
    cukier 0,57g %
    tłuszcz 12,72g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 2,41g %
    sód 224,68g %
    białko 11,73g %
    węglowodany 5,12g %
    błonnik 0,41g %
    Sposób przygotowania:

    Marynata do łososia

    Świeży sok z pomarańczy 150 ml

    Sok z jednej limonki

    Koperek posiekany 1 łyżeczka

    Miód 10 g

    Pieprz różowy 1 płaska łyżeczka

    Oliwa z oliwek 30 ml

    Sól 0,5 g

    Przygotowanie:

    Łososia pokroić w plastry o grubości około pół centymetra. Z soku z pomarańczy, limonki, miodu, koperku, pieprzu przygotować marynatę, zalać rybę i odstawić do lodówki na 24 godz. .

    Z sałaty i kwiatów przygotować na talerzu kompozycję, podawać z marynowanym łososiem, całość delikatnie skropić sosem.

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: