SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Łosoś na liściach szpinaku Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 5 g Cytryna 5 g Kolendra 10 g Mango 100 ml Mleko kokosowe 20 g Szpinak 100 g Tapioka 5 g Truskawka 150 g Łosoś Wartości odżywcze: kcal |
856 |
% | cukier |
1g |
% | tłuszcz |
38,8g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
5g |
% | sód |
8,2g |
% | białko |
32,3g |
% | węglowodany |
94,7g |
% | błonnik |
2g |
% |
Sposób przygotowania:
Filet z łososia solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy do foliowego woreczka z kawałkiem koperku, zawiązujemy szczelnie i gotujemy w wodzie o temperaturze 60’C przez 20 min.
Tapiokę gotujemy do miękkości (ok. 10 min) w mleku kokosowym z dodatkiem soli, po ugotowaniu dodajemy pokrojone w kostkę mango i kolendrę.
Rozkładamy na talerzu świeży szpinak. Na szpinaku tapiokę i gotowanego łososia, dekorujemy truskawkami. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|