x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Łosoś na liściach szpinaku
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • 5 g Cytryna
  • 5 g Kolendra
  • 10 g Mango
  • 100 ml Mleko kokosowe
  • 20 g Szpinak
  • 100 g Tapioka
  • 5 g Truskawka
  • 150 g Łosoś
  • Wartości odżywcze:

    kcal 856 %
    cukier 1g %
    tłuszcz 38,8g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 5g %
    sód 8,2g %
    białko 32,3g %
    węglowodany 94,7g %
    błonnik 2g %
    Sposób przygotowania:

    Filet z łososia solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy do foliowego woreczka z kawałkiem koperku, zawiązujemy szczelnie i gotujemy w wodzie o temperaturze 60’C przez 20 min.

    Tapiokę gotujemy do miękkości (ok. 10 min) w mleku kokosowym z dodatkiem soli, po ugotowaniu dodajemy pokrojone w kostkę mango i kolendrę.

    Rozkładamy na talerzu świeży szpinak. Na szpinaku tapiokę i gotowanego łososia, dekorujemy truskawkami.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: