SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Marynowany tuńczyk podany z sałatką z bakłażanów Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g Bakłażan 4 g Cukier 2 szt. Cytryna 20 g Masło 100 ml Oliwa z oliwek 5 g Orzech Pinii Pieprz cayenne Pietruszka nać 2 g Sól 150 g Tuńczyk 50 ml Winiak Wartości odżywcze: kcal |
|
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
g |
% | białko |
g |
% | węglowodany |
g |
% | błonnik |
g |
% |
Sposób przygotowania:
Tuńczyka marynujemy w winiaku, soku cytryny, soli, pieprzu i cukrze. Pietruszkę zieloną siekamy. Dodajemy oliwę i orzechy pini - razem mielimy. Tuńczyka obtaczamy w pieprzu młotkowym. Układamy na plasterku cytryny. Bakłażana kroimy w kostkę i podsmażamy w karmelizowanym cukrze dodając masło.Tak przygotowaną sałatkę układamy na tuńczyku. Dekorujemy startą skórką z cytryny. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|