x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Marynowany tuńczyk podany z sałatką z bakłażanów
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 100 g Bakłażan
  • 4 g Cukier
  • 2 szt. Cytryna
  • 20 g Masło
  • 100 ml Oliwa z oliwek
  • 5 g Orzech Pinii
  • Pieprz cayenne
  • Pietruszka nać
  • 2 g Sól
  • 150 g Tuńczyk
  • 50 ml Winiak
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Tuńczyka marynujemy w winiaku, soku cytryny, soli, pieprzu i cukrze. Pietruszkę zieloną siekamy. Dodajemy oliwę i orzechy pini - razem mielimy. Tuńczyka obtaczamy w pieprzu młotkowym. Układamy na plasterku cytryny. Bakłażana kroimy w kostkę i podsmażamy w karmelizowanym cukrze dodając masło.Tak przygotowaną sałatkę układamy na tuńczyku. Dekorujemy startą skórką z cytryny.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: