x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
OGÓLNOPOLSKIE POŻEGNANIE WAKACJI - V Festiwal Jabłek
2011-08-11 22:02:04

820_iii-ogolnopolski-festiwal-jablka_0_1_858406JUŻ WKRÓTCE 03-09-2011 W SANDOMIERZU OGÓLNOPOLSKIE POŻEGNANIE WAKACJ gdzie odbędzie się V Festiwal Jabłek a tym samym kontynuacja konkursu pn. „Pojedynek o złote jabłko” – czyli zastosowanie jabłek w kuchni polskiej oraz  VI MISTRZOSTWA POLSKI W CARVINGU


Organizatorzy:

– Hotel KORONA*** Sandomierz

– przy współpracy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni reprezentowanej przez Waldemara Hołówkę

Współorganizator:

– Włodarze Miasta Sandomierz

Program Kulinarny:

W dniu 02-09-2011

* przyjazd i zakwaterowanie uczestników zmagań kulinarnych , sponsorów, jury.
* Wspólna kolacja

W dniu 03-09-2011

* śniadanie
* Odprawa uczestników konkursu z Jury

9.00 – 16.00 Mistrzostwa Polski w Carvingu  ( przewidywane ok. 20 ekip)

13.00 – 18.00 Konkurs Kulinarny „Pojedynek o złote jabłko”

Jury Profesjonalne degustacyjne:

1. Waldemar Hołówka- przewodniczący Jury
2. Stefan Birek
3. Mirosław Drewniak
4. Wiesław Bober
5. Krzysztof Gawlik

Jury techniczne:

1. Giancarlo Russo
2. Janusz Pyra

Od ok 18 godz. Wielkie gotowanie na MEGA Patelni przez uczestników Konkursu i Jurorów – ok. 400 kg. „Duszonej kapusty  z jabłkami i boczkiem” z którego część dochodów zostanie przeznaczonych na pomoc dla ciężko chorego małego „szefa kuchni” Piotrusia.

ok. godz. 19.00 Wyniki Pojedynku o Złote Jabłko oraz Mistrzostw Polski w Carvingu

Zostaw komentarz: