X Edycja Dań Wielkanocnych - 9 kwiecień 2011 Edycja Jubileuszowa
Festiwal jest pokazem sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów zabytkowych, mającym na celu powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych z tradycjami wielkanocnymi. W tym roku obchodzimy 10 lecie Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Matysiaka, który jest organizowany w naszym obiekcie od 2002 roku. Z tej okazji do udziału zapraszamy a zarazem gwarantujemy udział uczestnikom Festiwalu, którzy od 2002 roku zdobyli zwycięski Laur Festiwalu na przełomie dziewięciu lat. Ranga konkursu i chęć na nowo pokazania przez uczestników Festiwalu swojej pasji i umiejętności kulinarnych pozwoli nam w tym 2011 roku nadać Festiwalowi uroczysty Jubileuszowy wymiar.
Konkurs jest cykliczny i odbywa się corocznie przed Świętami Wielkanocnymi w Baranowskim Zamku. Ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie obiekty historyczne mają możliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność. Zwycięska Ekipa Festiwalu jest nominowana do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski 2011 roku! Atrakcją wieczoru będzie uroczysta Gala połączona z degustacją dań, w której wezmą udział zaproszeni Goście znani ze świata biznesu, polityki, mediów oraz kultury.
Przewidywane nagrody:
Za zajęcie I miejsca:
- Statuetka
- Nagroda finansowa 10 000,00 zł
- Pozostałe nagrody od Sponsorów
- Nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2011
Za zajęcie II miejsca:
- Statuetka
- Nagroda finansowa 6 000,00 zł
- Pozostałe nagrody od Sponsorów
Za zajęcie III miejsca:
- Statuetka
- Nagroda finansowa 4 000,00 zł
- Pozostałe nagrody od Sponsorów
Więcej na: www.baranow.com.pl