SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Pieczony łosoś podany z włoszczyzną Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Pieprz mielony 20 g Pomidor Cherry Sok z cytryny Sól 100 g Włoszczyzna 180 g Łosoś filet Wartości odżywcze: kcal |
261 |
13% | cukier |
2g |
2% | tłuszcz |
16g |
23% | kwasy tłuszczowe nasycone |
3g |
15% | sód |
0,5g |
21% | białko |
25g |
50% | węglowodany |
9g |
3% | błonnik |
4g |
16% |
Sposób przygotowania: Włoszczyznę kroimy w cienkie słupki i parzymy przez 5 min. Z porcji łososia ściągamy skórę, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Układamy na papierze pergaminowym z warzywami i pomidorkami cherry, a następnie pieczemy przez 20 min w rozgrzanym piekarniku do 180 C.
Łososia wykładamy delikatnie na talerz i obkładamy warzywami z pomidorkami, dekorujemy cząstką cytryny i koperkiem. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|