SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Polędwica wieprzowa na warzywnym carpaccio Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 20 g Burak ćwikłowy 5 g Figa 10 g Marchew 5 g Pietruszka nać 150 g Polędwiczka wieprzowa 20 g Seler korzeniowy 5 g Ser Parmezan 10 ml Sos sojowy Wartości odżywcze: kcal |
472 |
% | cukier |
2,3g |
% | tłuszcz |
33,8g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
12,13g |
% | sód |
2,35g |
% | białko |
31,5g |
% | węglowodany |
13,7g |
% | błonnik |
3,2g |
% |
Sposób przygotowania:
Polędwicę wieprzową marynujemy w ciemnym sosie sojowym, obsmażamy na patelni z każdej strony tak, aby zamknąć pory mięsa.
Tost pszenny (bez skórki) miksujemy w robocie kuchennym z odrobiną rozkruszonego parmezanu i posiekaną pietruszką, miksujemy do uzyskania panierki o jednolitym zielonym kolorze.
Mięso obtaczamy w panierce i pieczemy 8 minut w 180’C.
Gotujemy seler w osolonej i ocukrzonej wodzie z dodatkiem mleka.
Gotujemy buraka, warzywa kroimy w plastry i rozkładamy na talerzu.
Na carpaccio rozkładamy plastry mięsa, dekorujemy marchewką i figą. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|