x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Polędwica wieprzowa na warzywnym carpaccio
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki:
  • 20 g Burak ćwikłowy
  • 5 g Figa
  • 10 g Marchew
  • 5 g Pietruszka nać
  • 150 g Polędwiczka wieprzowa
  • 20 g Seler korzeniowy
  • 5 g Ser Parmezan
  • 10 ml Sos sojowy
  • Wartości odżywcze:

    kcal 472 %
    cukier 2,3g %
    tłuszcz 33,8g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 12,13g %
    sód 2,35g %
    białko 31,5g %
    węglowodany 13,7g %
    błonnik 3,2g %
    Sposób przygotowania:

    Polędwicę wieprzową marynujemy w ciemnym sosie sojowym, obsmażamy na patelni z każdej strony tak, aby zamknąć pory mięsa.

    Tost pszenny (bez skórki) miksujemy w robocie kuchennym z odrobiną rozkruszonego parmezanu i posiekaną pietruszką, miksujemy do uzyskania panierki o jednolitym zielonym kolorze.

    Mięso obtaczamy w panierce i pieczemy 8 minut w 180’C.

    Gotujemy seler w osolonej i ocukrzonej wodzie z dodatkiem mleka.

    Gotujemy buraka, warzywa kroimy w plastry i rozkładamy na talerzu.

    Na carpaccio rozkładamy plastry mięsa, dekorujemy marchewką i figą.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: