x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Polędwica wołowa duszona w warzywach
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 100 g Marchew
  • Pieprz mielony
  • 180 g Polędwica wołowa
  • 100 g Seler naciowy
  • Sól
  • Wartości odżywcze:

    kcal 271 14%
    cukier 3g 3%
    tłuszcz 8g 11%
    kwasy tłuszczowe nasycone 4g 20%
    sód 1,83g 76%
    białko 44g 88%
    węglowodany 11g 4%
    błonnik 6g 24%
    Sposób przygotowania:

    Bulion

    Sposób wykonania:
    do zimnej wody wrzucamy szkielet z kurczaka, szponder wołowy lub inną część wołowiny, rozdrobnioną włoszczyznę, sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu przez 4 godziny. Ugotowany bulion przecedzany przez papierowy ręcznik kuchenny. Bulion można zastąpić rosołem lub wywarem z samych warzyw.


    Sposób wykonania:

    Warzywa kroimy w słupki i gotujemy w bulionie przez 5 min. Porcję steka z polędwicy dodajemy do warzyw w bulionie i gotujemy na średnim ogniu przez kolejne 10 min. Warzywa układamy na talerzu,  a na nie kładziemy stek z polędwicy. Danie możemy udekorować świeżymi ziołami takimi jak: świeży tymianek, szałwia, kolendra.

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: