SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Polędwica wołowa duszona w warzywach Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g Marchew Pieprz mielony 180 g Polędwica wołowa 100 g Seler naciowy Sól Wartości odżywcze: kcal |
271 |
14% | cukier |
3g |
3% | tłuszcz |
8g |
11% | kwasy tłuszczowe nasycone |
4g |
20% | sód |
1,83g |
76% | białko |
44g |
88% | węglowodany |
11g |
4% | błonnik |
6g |
24% |
Sposób przygotowania: Bulion
Sposób wykonania: do zimnej wody wrzucamy szkielet z kurczaka, szponder wołowy lub inną część wołowiny, rozdrobnioną włoszczyznę, sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu przez 4 godziny. Ugotowany bulion przecedzany przez papierowy ręcznik kuchenny. Bulion można zastąpić rosołem lub wywarem z samych warzyw.
Sposób wykonania:
Warzywa kroimy w słupki i gotujemy w bulionie przez 5 min. Porcję steka z polędwicy dodajemy do warzyw w bulionie i gotujemy na średnim ogniu przez kolejne 10 min. Warzywa układamy na talerzu, a na nie kładziemy stek z polędwicy. Danie możemy udekorować świeżymi ziołami takimi jak: świeży tymianek, szałwia, kolendra. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|