x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 4 g Cukier
  • Cytryna
  • 30 ml Koniak
  • 30 g Masło
  • 5 ml Ocet balsamiczny
  • 50 ml Oliwa z oliwek
  • Pieprz mielony
  • 200 g Pomidor
  • 4 szt. Przepiórka
  • Sól
  • Tymianek
  • Płatki róży
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Płatki róży utrzeć z sokiem z cytryny, cukrem, sola i pieprzem. Tak przygotowana marynatą natrzeć wyluzowane z kości przepiórki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, ułożyć na cukrze i krótko opiec skropione oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Przepiórki usmażyć na oliwie, polać koniakiem i zapalić. Upieczone przepiórki odłożyć w ciepłe miejsce, a pozostały smak od smażenia połączyć z marynatą. Gotować 3 minuty i zaciągnąć zimnym masłem. Przepiórkę ułożyć na konfiturze z pomidorów i polać sosem różanym.

    Zostaw komentarz: