SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Rolowana cielęcina ze szparagami z bukietem kolorowych jarzyn Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 25 minut Składniki: Wartości odżywcze: kcal |
414,1 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
36,5g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
13,76g |
% | sód |
267,4g |
% | białko |
38,42g |
% | węglowodany |
28,28g |
% | błonnik |
9,33g |
% |
Sposób przygotowania:
600g cielęciny
400g świeżych szparagów
200g kalafiora
200g brokułów
200g marchwi
200g fasolki szparagowej
400g ziemniaków
40g masła
40g koperku
40g imbiru
Sól morska
Pieprz młotkowany
Sposób przygotowania
Cielęcinę rozbijamy delikatnie tłuczkiem, nakładamy imbir , obrane szparagi, rolujemy i spinamy wykałaczkami. Gotujemy w rosole lub w osolonej wodzie. Warzywa obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Sposób podania:
Na talerzu układamy jarzyny, dookoła ziemniaki obtoczone w koperku, a rolowaną cielęcinę ze szparagami na bukiecie jarzyn. Całość skrapiamy odrobiną sklarowanego masła. Zostaw komentarz:
|