x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • 200 g Cebula
  • Cytryna
  • Jaja kurze
  • Mąka pszenna
  • Pieprz mielony
  • 100 g Pomidor
  • 150 g Sandacz
  • Sól
  • 100 g Ziemniaki
  • 100 g Kapusta kiszona
  • 20 g Boczek wędzony
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    sos chimichurri

     

    pęczek zielonej pietruszki

    100 ml olej

    50 ml ocet winny

    6 ząbków czosnku

    sól

    pieprz

     

    Sandacza przyprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy w chłodne miejsce na min 2 godziny

    Sandacza panierujemy w ziarnach słonecznika skrapiamy delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-200 st C ok. 15-20 mimn w zależności od grubości sandacza.

    Kapustę kiszoną płuczemy mieszamy z poszatkowanymi na drobne paski ziemniakami w melakserze mulinex z drobno pokrojona cebulą i boczkiem dodajemy jajko i mąkę doprawiamy solą pieprzem , kminkiem i smażymy mini placuszki

    Sos- wszystkie składniki miksujemy w melakserze Mulinex

    Sandacza układamy na placuszkach z kapusty podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.

    Zostaw komentarz: