SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Słodka Wielkanoc z Martin Braun
2011-04-17 21:56:55

ddww_442968Martin Braun, światowy lider w branży cukierniczej i piekarniczej, z okazji Świąt Wielkanocnych, przygotował nowoczesną, wiosenną recepturę słodkich ciastek. Receptura została opracowana przez niemieckich technologów, zgodnie z najnowszymi światowymi trendami, na bazie cenionych przez Klientów produktów z ekskluzywnej linii Cresco: Sapori Dal Mondo „Smaki Świata” oraz Alaski Neutralnej Express. Recepturę, która cieszy się ogromnym powodzeniem w niemieckich cukierniach, Martin Braun po raz pierwszy prezentuje polskim Klientom.

Wiosenne ciastka waniliowo-pistacjowe Martin Braun.

Receptura podstawowa
Blacha 60 x 40 cm; 44 ciastka.
1 szt. upieczony spód z ciasta kruchego BRAUN, 2 szt. rolady z ciasta biszkoptowego Bisquick Plus, 200g konfitury morelowa
Krem Vanilia Bourbon Madagaskar
240g Alaska-express Neutralna, 280g woda o temp. 25 st. C, 180g Pasta Vanilia Bourbon Madagaskar CRESCO, 1200g śmietana ubita, bez cukru. Alaskę wymieszać z wodą oraz pastą. Śmietanę dodawać w dwóch fazach.
Krem Pistacja Kerman Indie
240g Alaska-express Neutralna, 280g woda o temp. 25 st. C, 180g Pasta Pistacja Kreman Indie CRESCO, 1200g śmietana ubita, bez cukru. Alaskę wymieszać z wodą oraz pastą. Śmietanę dodawać w dwóch fazach.
Dekoracja
200g żel na zimno Cristalina, 300g śmietana do garnirowania, 44 czekoladki dekoracyjne jajko, 80g posiekanych pistacji
Przygotowanie
Spód kruchy posmarować konfiturą morelową, położyć jedną roladę i lekko docisnąć. Rozsmarować krem Vanilia Bourbon Madagaskar, położyć drugą roladę i ponownie lekko docisnąć. Rozsmarować krem Pistacja Kerman Indie. Wstawić do lodówki na 2 godziny, po czym udekorować żelem na zimno Cristalina. Następnie wyszprycować śmietanę do garnirowania, ułożyć czekoladki dekoracyjne i posypać posiekanymi pistacjami.

Zostaw komentarz: