SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Smażone kalmary na sałacie Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 3 osób Czas przygotowania: 12 minut Składniki: 150 g Kalmar pospolity 20 g Mąka pszenna 200 ml Olej słonecznikowy 50 g Oliwa z oliwek 40 g Pomidor Cherry 50 g Roszponka 30 g Rukola 100 g Sok z cytryny 1 g Sól 3 g Szczypiorek 50 g Sałata radicchio Wartości odżywcze: kcal |
511,3 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
50g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
6,4g |
% | sód |
13,22g |
% | białko |
30,82g |
% | węglowodany |
36,49g |
% | błonnik |
5,57g |
% |
Sposób przygotowania: 150 g świeżych kalmarów
20 g mąki
200 ml oleju
50 g sałaty radicio
50 g sałaty roszponki
30 g rukoli
40 g pomidorków cherry
100 g soku z cytryny
50 ml oliwy z oliwek
3 g szczypiorku
1 g soli
Kalmary umyć i pokroić w wąskie krążki, oprószyć mąką, usmażyć na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor
Osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i posypać lekko solą
Umytą i osuszoną sałatę pokroić i ułożyć na talerzu z kiełkami i pomidorami Cherry
Ułożyć kalmary na sałacie, przystroić szczypiorkiem i ćwiartką cytryny. Posypać kolędrą i polać oliwą z oliwek. Podawać z pieczywem czosnkowym Przepis szefa kuchni: Prosto z restauracji: Zostaw komentarz:
|