x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Smażone kalmary na sałacie
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 3 osób
Czas przygotowania:
12 minut
Składniki:
  • 150 g Kalmar pospolity
  • 20 g Mąka pszenna
  • 200 ml Olej słonecznikowy
  • 50 g Oliwa z oliwek
  • 40 g Pomidor Cherry
  • 50 g Roszponka
  • 30 g Rukola
  • 100 g Sok z cytryny
  • 1 g Sól
  • 3 g Szczypiorek
  • 50 g Sałata radicchio
  • Wartości odżywcze:

    kcal 511,3 %
    cukier g %
    tłuszcz 50g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 6,4g %
    sód 13,22g %
    białko 30,82g %
    węglowodany 36,49g %
    błonnik 5,57g %
    Sposób przygotowania:

    150 g świeżych kalmarów

    20 g mąki

    200 ml oleju

    50 g sałaty radicio

    50 g sałaty roszponki

    30 g rukoli

    40 g pomidorków cherry

    100 g soku z cytryny

    50 ml oliwy z oliwek

    3 g szczypiorku

    1 g soli

    Kalmary umyć i pokroić w wąskie krążki, oprószyć mąką, usmażyć na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor

    Osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i posypać lekko solą

    Umytą i osuszoną sałatę pokroić i ułożyć na talerzu z kiełkami i pomidorami Cherry

    Ułożyć kalmary na sałacie, przystroić szczypiorkiem i ćwiartką cytryny. Posypać kolędrą i polać oliwą z oliwek. Podawać z pieczywem czosnkowym

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: