SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Sola na sałatce z arbuza i mięty z sosem cytrusowym Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 120 g Arbuz 100 g Cebula czerwona 200 g Cytryna 200 g Grejpfrut 20 g Likier pomarańczowy typu Triple Sec 20 g Masło 5 g Mięta Pieprz mielony 300 g Pomarańcza Sól 150 g Sola / Sola zwyczajna Wartości odżywcze: kcal |
|
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
g |
% | białko |
g |
% | węglowodany |
g |
% | błonnik |
g |
% |
Sposób przygotowania:
Solę przyprawiamy solą, pieprzem, miętą i sokiem z cytryny. Odkładamy w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Nastepnie gotujemy ją w piekarniku na parze w temperaturze 100 st C ok. 12-15 min
Arbuza obieramy tniemy w trójkąty i łączymy z pokrojoną w piórka czerwona cebula i listkami mięty. Skrapiamy sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Pomarańcze i grejpfruty filetujemy. Smażymy je delikatnie na maśle i flambirujemy (podlewamy alkoholem i podpalamy) likierem pomarańczowym.
Na sałatce układamy solę i skrapiamy sosem cytrusowym. Zostaw komentarz:
|