x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Sola na sałatce z arbuza i mięty z sosem cytrusowym
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • 120 g Arbuz
  • 100 g Cebula czerwona
  • 200 g Cytryna
  • 200 g Grejpfrut
  • 20 g Likier pomarańczowy typu Triple Sec
  • 20 g Masło
  • 5 g Mięta
  • Pieprz mielony
  • 300 g Pomarańcza
  • Sól
  • 150 g Sola / Sola zwyczajna
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Solę przyprawiamy solą, pieprzem, miętą i sokiem z cytryny. Odkładamy w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Nastepnie gotujemy ją w piekarniku na parze w temperaturze 100 st C ok. 12-15 min

    Arbuza obieramy tniemy w trójkąty i łączymy z pokrojoną w piórka czerwona cebula i listkami mięty. Skrapiamy sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

    Pomarańcze i grejpfruty filetujemy. Smażymy je delikatnie na maśle i flambirujemy (podlewamy alkoholem i podpalamy) likierem pomarańczowym.

    Na sałatce układamy solę i skrapiamy sosem cytrusowym.

    Zostaw komentarz: