SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Sola ze szpinakiem i pomidorami Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 40 g Czosnek 12 Jaja przepiórcze 40 g Oliwa z oliwek 400 g Pomidor 600 g Sola filet 400 g Szpinak 50 g Imbir marynowany Wartości odżywcze: kcal |
473,45 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
29,14g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
5,43g |
% | sód |
245g |
% | białko |
34,94g |
% | węglowodany |
14,26g |
% | błonnik |
4,87g |
% |
Sposób przygotowania:
Dresing:
40g papryczek chilli
Pęczek kolendry
60g oliwy z oliwek
50g imbiru
Sól morska
Pieprz młotkowany
Szpinak płuczemy w wodzie. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, szklimy czosnek i imbir, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i szybko przesmażamy. Do pomidorów dodajemy blanszowane liście szpinaku (obgotowane przez 1 minutę w lekko osolonym wrzątku). Smażymy krótko tak, aby składniki się połączyły. Na desce układamy filety z soli, doprawiamy solą i pieprzem i na każdy z nich nakładamy przygotowany szpinak. Zwijamy każdy filet w rulon i przebijamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Do każdej z roladek na górę wybijamy jajko przepiórcze. Tak przygotowaną rybę gotujemy na parze przez ok. 10 – 12 min. Dressing: papryczkę chilli, imbir i kolendrę kroimy, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy do smaku. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy na talerz, polewamy przygotowanym dressingiem. Serwujemy z dzikim ryżem i bukietem kolorowych sałat. Zostaw komentarz:
|