x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Sola ze szpinakiem i pomidorami
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 40 g Czosnek
  • 12 Jaja przepiórcze
  • 40 g Oliwa z oliwek
  • 400 g Pomidor
  • 600 g Sola filet
  • 400 g Szpinak
  • 50 g Imbir marynowany
  • Wartości odżywcze:

    kcal 473,45 %
    cukier g %
    tłuszcz 29,14g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 5,43g %
    sód 245g %
    białko 34,94g %
    węglowodany 14,26g %
    błonnik 4,87g %
    Sposób przygotowania:

    Dresing:

    40g papryczek chilli

    Pęczek kolendry

    60g oliwy z oliwek

    50g imbiru

    Sól morska

    Pieprz młotkowany

     

    Szpinak płuczemy w wodzie. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, szklimy czosnek i imbir, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i szybko przesmażamy. Do pomidorów dodajemy blanszowane liście szpinaku (obgotowane przez 1 minutę w lekko osolonym wrzątku). Smażymy krótko tak, aby składniki się połączyły. Na desce układamy filety z soli, doprawiamy solą i pieprzem i na każdy z nich nakładamy przygotowany szpinak. Zwijamy każdy filet w rulon i przebijamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Do każdej z roladek na górę wybijamy jajko przepiórcze. Tak przygotowaną rybę gotujemy na parze przez ok. 10 – 12 min. Dressing: papryczkę chilli, imbir i kolendrę kroimy, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy do smaku. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy na talerz, polewamy przygotowanym dressingiem. Serwujemy z dzikim ryżem i bukietem kolorowych sałat.

    Zostaw komentarz: