SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Targi Dziedzictwa Kulinarnego
2011-04-14 08:24:03
Szanowni Państwo, Jednym z działań realizowanych przez Samorząd Województwa Pomorskiego w ramach Planu Działania KSOW na lata 2010-2011 jest wspieranie współpracy międzyinstytucjonalnej, w tym międzynarodowej. W ramach w/w działań serdecznie zapraszam na konferencję pn. „Żywność – turystyka – edukacja. Przykłady dobrych praktyk w polskich regionach należących do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego”, która odbędzie się 15 kwietnia 2011 roku o godzinie 10.00 w Gdańsku. Jednocześnie chciałbym poinformować, że w dniach 15-17 kwietnia 2011 roku na terenie Międzynarodowych Targów Gdańskich w Gdańsku odbędą się „I Ogólnopolskie Targi Sieci Dziedzictwa Kulinarnego” jako wydarzenie towarzyszące powyższej konferencji. Konferencja, jest podsumowaniem dotychczasowych działań Samorządu Województwa Pomorskiego w popularyzowaniu funkcjonowania Sieci Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie, a także wytwarzanych w regionie produktów wysokiej jakości, w tym produktów tradycyjnych i ekologicznych, ale także możliwości do zaprezentowania pozostałych województw należących do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego oraz przekazania dobrych praktyk w ramach funkcjonowania Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w Polsce. Organizowane w Gdańsku „I Ogólnopolskie Targi Sieci Dziedzictwa Kulinarnego” to także okazja do poznania potraw tradycyjnych i ich receptur z możliwością ich zakupu, to również sposobność promocji tych produktów oraz wytyczania szlaków kulinarno-turystycznych, na których można spróbować smaków tradycyjnych naszych regionów. Zebranie w jednym miejscu członków ESRDK, poza wymianą doświadczeń i poglądów, to również sposobność do promocji jakości i szansa na budowanie świadomości konsumentów w zakresie żywienia. Pragnę także poinformować, że powyższe przedsięwzięcie odbędzie się jednocześnie z Targami Turystycznymi. Serdecznie zapraszam do uczestnictwa! Mieczysław Struk Marszałek Województwa Pomorskiego
|