SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Zapiekane roladki z soli Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 10 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: Cukier Cytryna Koper ogrodowy 100 g Mąka pszenna 1000 g Marchew 100 g Masło 500 g Por 300 g Ser żółty 200 g Śmietana 30% Sól 1500 g Sola filet Wartości odżywcze: kcal |
426,6 |
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
23,95g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
13,8g |
% | sód |
1,19g |
% | białko |
35,8g |
% | węglowodany |
22,66g |
% | błonnik |
6g |
% |
Sposób przygotowania:
Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w talarki, włożyć do żaroodpornego naczynia.
Rybę zwinąć w ruloniki i ułożyć na warzywach, doprawić solą zagotować.
Wywar z ugotowanej ryby delikatne zlać do rondla, z mąki, masła sporządzić zasmażkę dodać do wywaru, doprawić do smaku /solą , cukrem i cytryną / dodać śmietanę i pokrojony koperek.
Zalać rybę sosem posypać startym serem. Zapiekać około 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|