SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Zapiekane roladki z soli
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 10 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • Cukier
  • Cytryna
  • Koper ogrodowy
  • 100 g Mąka pszenna
  • 1000 g Marchew
  • 100 g Masło
  • 500 g Por
  • 300 g Ser żółty
  • 200 g Śmietana 30%
  • Sól
  • 1500 g Sola filet
  • Wartości odżywcze:

    kcal 426,6 %
    cukier g %
    tłuszcz 23,95g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 13,8g %
    sód 1,19g %
    białko 35,8g %
    węglowodany 22,66g %
    błonnik 6g %
    Sposób przygotowania:

    Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w talarki, włożyć do żaroodpornego naczynia.

    Rybę zwinąć w ruloniki i ułożyć na warzywach, doprawić solą zagotować.

    Wywar z ugotowanej ryby delikatne zlać do rondla, z mąki, masła sporządzić zasmażkę dodać do wywaru, doprawić do smaku /solą , cukrem i cytryną / dodać śmietanę i pokrojony koperek.

    Zalać rybę sosem posypać startym serem. Zapiekać około 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni.

    Przepis szefa kuchni:
    Zostaw komentarz: