x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
PIERSI Z KURCZAKA Z MOZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 2 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
Wartości odżywcze:

kcal %
cukier g %
tłuszcz g %
kwasy tłuszczowe nasycone g %
sód g %
białko g %
węglowodany g %
błonnik g %
Sposób przygotowania:

składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • mały słoiczek suszonych pomidorów
  • pół kulki mozzarelli
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz 

    Sos:
  • mały por
  • 3 łyżki śmietany
  • olej do smażenia
  • curry
  • sól i pieprz

PIERSI Z KURCZAKA Z MOZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI - sposób przygotowania:Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Faszerujemy w tej sposób, że na połowie rozbitej piersi układamy pokrojone suszone pomidory naprzemiennie z kawałkami mozzarelli. Składamy na pół (na wszelki wypadek można spiąć wykałaczką, chociaż mozzarella "sklei" mięso i nie powinno się rozpadać) i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 

Sos: Białą część pora kroimy w półplasterki. Odrobinę solimy i smażymy na łyżce - dwóch oleju aż się zeszkli. Podlewamy ok 1/4-1/3 szklanki wody i chwilę dusimy pod przykryciem. Dodajemy śmietanę i doprawiamy curry oraz w razie potrzeby solą i pieprzem. 

Kurczaka podajemy polanego sosem, najlepiej z pure z ziemniaków i sałatą lub szpinakiem.
Smacznego ;)

Zostaw komentarz: