SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Zupa rybna z pomidorami wzbogacona rakami i lubczykiem Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 6 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Lubczyk ogrodowy 10 g Oliwa z oliwek Pieprz mielony 300 g Pomidor 100 g Por 400 g Sandacz 200 g Seler naciowy 2 g Sok z cytryny Sól 800 ml Bulion 200 g Szyjki rakowe Wartości odżywcze: kcal |
136 |
% | cukier |
1,1g |
% | tłuszcz |
2,87g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
0,53g |
% | sód |
302,6g |
% | białko |
23,58g |
% | węglowodany |
6,75g |
% | błonnik |
3,04g |
% |
Sposób przygotowania:
Filety rybne pokroić w kostkę 2 cm, przyprawić solą i pieprzem oraz połową soku z cytryny, odstawić na pół godziny. Por skroić w pół plasterki i lekko przesmażyć na oliwie w dużym rondlu dodać szyjki z raków i dalej obrany seler oraz brunois z pomidorów. Całość zalewamy bulionem rybnym, dodając drugą połowę soku z cytryny. Dodać marynowane ryby i doprowadzamy do wrzenia. Smak zupy uzupełnić przyprawami i lubczykiem. Przepis szefa kuchni: Zostaw komentarz:
|