SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Zupa rybna z pomidorami wzbogacona rakami i lubczykiem
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 6 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • Lubczyk ogrodowy
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • Pieprz mielony
  • 300 g Pomidor
  • 100 g Por
  • 400 g Sandacz
  • 200 g Seler naciowy
  • 2 g Sok z cytryny
  • Sól
  • 800 ml Bulion
  • 200 g Szyjki rakowe
  • Wartości odżywcze:

    kcal 136 %
    cukier 1,1g %
    tłuszcz 2,87g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 0,53g %
    sód 302,6g %
    białko 23,58g %
    węglowodany 6,75g %
    błonnik 3,04g %
    Sposób przygotowania:

    Filety rybne pokroić w kostkę 2 cm, przyprawić solą i pieprzem oraz połową soku z cytryny, odstawić na pół godziny. Por skroić w pół plasterki i lekko przesmażyć na oliwie w dużym rondlu dodać szyjki z raków i dalej obrany seler oraz brunois z pomidorów. Całość zalewamy bulionem rybnym, dodając drugą połowę soku z cytryny. Dodać marynowane ryby i doprowadzamy do wrzenia. Smak zupy uzupełnić przyprawami i lubczykiem.

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: