SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.
Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Zupa z bulwy kopru włoskiego z grzanką Średnia ocena: Oceń ten przepis
Porcja dla: 1 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 150 g Koper włoski/Fenkuł 10 g Masło 20 ml Oliwa z oliwek Pieprz mielony Pieprz mielony Sól czosnek ząbek 200 ml Bulion Wartości odżywcze: kcal |
529 |
% | cukier |
0,6g |
% | tłuszcz |
42g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
8g |
% | sód |
248g |
% | białko |
18,6g |
% | węglowodany |
38g |
% | błonnik |
6g |
% |
Sposób przygotowania: 150g kopru włoskiego 200ml bulionu 20ml oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku bagietka 10g masła sól, pieprz
Z kopru włoskiego usuwamy twarde części, zielone części kopru pozostawiamy do dekoracji zupy, pozostałe kroimy w paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojony czosnek i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 5 minut, doprawiamydo smaku. Posypujemy zupę zielonym koperkiem. Z bakietki robimy grzanki podsmażając na maśle. Zostaw komentarz:
|