SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Zupa z bulwy kopru włoskiego z grzanką
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 1 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • 150 g Koper włoski/Fenkuł
  • 10 g Masło
  • 20 ml Oliwa z oliwek
  • Pieprz mielony
  • Pieprz mielony
  • Sól
  • czosnek ząbek
  • 200 ml Bulion
  • Wartości odżywcze:

    kcal 529 %
    cukier 0,6g %
    tłuszcz 42g %
    kwasy tłuszczowe nasycone 8g %
    sód 248g %
    białko 18,6g %
    węglowodany 38g %
    błonnik 6g %
    Sposób przygotowania:

    150g kopru włoskiego
    200ml bulionu
    20ml oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    bagietka
    10g masła
    sól, pieprz


    Z kopru włoskiego usuwamy twarde części, zielone części kopru pozostawiamy do dekoracji zupy, pozostałe kroimy w paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojony czosnek i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 5 minut, doprawiamydo smaku. Posypujemy zupę zielonym koperkiem.  Z bakietki robimy grzanki podsmażając na maśle.

    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: