SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Kompozycja sałat z włoskim aromatem Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Bazylia pospolita Brokuł kiełki 40 g Cebula czerwona 120 g Kurka-pieprznik jadalny 80 g Ogórek 240 g Pomidor 40 g Rzodkiewka 140 g Ser Mozzarella 160 g mieszanka różnych sałat 180 g Bagietka Wartości odżywcze: kcal |
|
% | cukier |
g |
% | tłuszcz |
g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
g |
% | białko |
g |
% | węglowodany |
g |
% | błonnik |
g |
% |
Sposób przygotowania:
Sos winegret:
40 ml oliwy z oliwek
15 ml octu balsamicznego
5 g miodu
Sól do smaku
Ze sparzonych i obranych ze skórki pomidorów usunąć pestki i pokroić w kostkę; wymieszać z pokrojonymi liśćmi bazylii.
Umyte warzywa pokroić:
Rzodkiewkę, cebulę i mozzarellę w plastry, ogórek w podłużne plastry .
Podzielone na kawałki liście sałat ułożyć na środku talerza owijając je plastrami ogórka. Na górę ułożyć cebulę, rzodkiewkę i skropić sosem winegret.
Z bagietki, pomidorów i mozzarelli zrobić grzanki i zapiec je, ułożyć na sałatach i posypać świeżą bazylią i kiełkami. Talerz udekorować marynowanymi kurkami. Przepis szefa kuchni: Prosto z restauracji: Zostaw komentarz:
|