x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Kompozycja sałat z włoskim aromatem
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki:
  • Bazylia pospolita
  • Brokuł kiełki
  • 40 g Cebula czerwona
  • 120 g Kurka-pieprznik jadalny
  • 80 g Ogórek
  • 240 g Pomidor
  • 40 g Rzodkiewka
  • 140 g Ser Mozzarella
  • 160 g mieszanka różnych sałat
  • 180 g Bagietka
  • Wartości odżywcze:

    kcal %
    cukier g %
    tłuszcz g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód g %
    białko g %
    węglowodany g %
    błonnik g %
    Sposób przygotowania:

    Sos winegret:

    40 ml oliwy z oliwek

    15 ml octu balsamicznego

    5 g miodu

    Sól do smaku


    Ze sparzonych i obranych ze skórki pomidorów usunąć pestki i pokroić w kostkę; wymieszać z pokrojonymi liśćmi bazylii.

    Umyte warzywa pokroić:

    Rzodkiewkę, cebulę i mozzarellę w plastry, ogórek w podłużne plastry .

    Podzielone na kawałki liście sałat ułożyć na środku talerza owijając je plastrami ogórka. Na górę ułożyć cebulę, rzodkiewkę i skropić sosem winegret.

    Z bagietki, pomidorów i mozzarelli zrobić grzanki i zapiec je, ułożyć na sałatach i posypać świeżą bazylią i kiełkami. Talerz udekorować marynowanymi kurkami.

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: