x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.
SMAKI WELLNESS

Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

1239214_39711428_963409

Szukaj przepisu



Przepis dnia:
Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie
Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ...
Czytaj więcej...
Kremowa zupa imbirowa z mleczkiem kokosowym
Średnia ocena:
Oceń
ten przepis
Porcja dla: 0 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
  • Cebula dymka
  • Imbir
  • Kolendra
  • 100 ml Mleko kokosowe
  • 15 ml Olej z pestek winogron
  • Pieprz biały
  • 60 g Pietruszka
  • 50 g Seler korzeniowy
  • Sól
  • 60 g Ziemniaki
  • Wartości odżywcze:

    kcal 162 %
    cukier g %
    tłuszcz 11g %
    kwasy tłuszczowe nasycone g %
    sód 20g %
    białko 1,9g %
    węglowodany 14g %
    błonnik 7g %
    Sposób przygotowania:

    Posiekaną szalotkę i imbir zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, sól i pieprz. Zalać mleczkiem kokosowym, dopełnić wodą i gotować  do miękkości. Zmiksować blenderem i  dodać 1 łyżeczkę soku z limonki oraz listki kolendry. Dekorować kiełkami i świeżymi ziołami.

    Przepis szefa kuchni:
    Prosto z restauracji:
    Zostaw komentarz: