SMAKI WELLNESS
Przepisy wellness to nowy portal grupy Comfortum. Rekomendujemy Państwu przepisy w stylu "wellness", będące owocem wieloletnich doświadczeń najlepszych Szefów Kuchni hoteli SPA & Wellness. Serdecznie zapraszamy do zamieszczania własnych przepisów, które pokażą, że kuchnia może być nie tylko zdrowa, smaczna i elegancko podana. Może ona być również inspiracją do rozwoju duchowego i przyczynkiem do naszego atrakcyjnego wyglądu. Czekają na Państwa konkursy, gdzie co miesiąc można wygrać cenne nagrody: pobyt w ekskluzywnym hotelu SPA czy też kosmetyki SPA.

Przepis dnia: Grillowane krewetki Black Tiger na bukiecie Awokado , Cytryna , 50 g Czosnek , 100 g Kiełki nasion słonecznika , 600 g Krewetka ... Czytaj więcej...
| |
Sorbet z mango z truskawkami i pomarańczami Średnia ocena:      Oceń ten przepis
Porcja dla: 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Białko jaja kurzego 1300 g Mango Mięta 5 g Skórka z pomarańczy 40 ml Sok z pomarańczy 120 g Truskawka Wartości odżywcze: kcal |
120 |
% | cukier |
3,83g |
% | tłuszcz |
0,2g |
% | kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
% | sód |
0,016g |
% | białko |
2g |
% | węglowodany |
6,3g |
% | błonnik |
2g |
% |
Sposób przygotowania:
Obrać mango i wykroić miąższ. Mikserem wymieszać miąższ mango, sok pomarańczowy i skórkę do otrzymania jednolitej masy. Zamrażać masę przez 1-2 godziny. Po tym czasie ubić pianę z białka na sztywno i wymieszać ją z puree owocowym. Ponownie zamrażać przez 2-3 godziny. Sorbet układać na talerzu lub w pucharku wyłożonym plastrami truskawek i udekorować świeżą miętą. Przepis szefa kuchni: Prosto z restauracji: Zostaw komentarz:
|